Padlizsán
September 30, 2018


Bokron lóg a sötét.
Épp a konyhában ülök és próbálom felidézni, vagy legalább is utánozni az általam Erdélyből ismert vinettakrém ízét. Múltkor a sütőben sütöttem meg a padlizsánt és hiányoltam az eredeti égett padlizsánhély ízt a végső termékben.
Dragomán György itten elmagyarázza, hogyan kell vaslapon sütni a sötétet.
Ti hogyan csináljátok? Mivel nincs gázrezsóm, most az elektromoson próbálom serpenyőben sütögetni. Egyenlőre ég, de nem puhul.

Vason sül a sötét.
Ettől eltekintve gyönyörű! Gyerekként utáltam, most pedig főleg a színe és fazonja miatt imádom. Az egyik legszebb lilaság, azért is, mert a saját erkélyemen termett az idén. Az égett illata hihetetlen őszies, kicsit a gesztenyére emlékeztet.
No comments yet