Skip to content

Szőrszálhasogatás

December 8, 2016
tags:

!!! Bréking: Mára beszőkült az összes szőrszál a karomon!!! Anélkül hogy egyszer is kifeküdtem volna a strandra. Ez akkor tűnt fel, amikor a függőágyból figyeltem 3-4 túristacsajszit, ahogy pörkölődnek a homokon. Délben. Tudniillik most vagyok elöszőr túristahelyen. 

Ok, nincs mindenkinek öt hete Fidzsin, hogy szépen lassan lebarnuljon szörfölés közben. De akkor is. Azt hiszem egyszerűen elszoktam a túristáktól. Nyilván én is az vagyok itt, de amint említettem, eddig én voltam az egyetlen. Az elmúlt három és fél évben pedig vagy üzleti úton voltam, vagy otthon látogatóban. USA-ban sem éreztem magam soha túristának, vagy ott talán fehér ember egyszerűen nem lóg annyira ki a sorból és ugye az Amcsik is rengeteget utaznak. 

Mindenesetre meglep, miket csinálnak az emberek. Van, aki soha nem hagyja el a szállodát. Van, aki taxival megy a következő városba. Na mindegy. Másrészt ott van a japán származásu Ausztrál szociológus, aki egy filozófiai konferenciára jött a szomszédos luxusszállóban. Itt lakik a hostelben, mert az egyetem nem fizette a szállást. Vagy a francia nő, aki tízéves lányával van világkörüli úton. Négy napot egy családnál töltöttek a következő faluban. 

Minden létezik. Nem érdemes szőrszálakat hasogatni. Ezek az utolsó napjaim Fidzsin, melyeket azzal töltöm, hogy vigyázzak, a korall nehogy szétkarcolja a sípcsontomat, ahogy zúgok le a szörfdeszkáról. Szombaton irány Vanuatu. Puszi mindenkinek. 

Advertisement
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: