Skip to content

Szőttesóverkill

August 20, 2016
tags:

Bevallom, ez most talán túlzás volt. A kenyai masszai vásár és a mexikói központi piac után új magaslatokat ért el vásárlási mániám. Gyengeségem általában a helyi kézműves dolgikák tömkellege. De az az igazság, hogy ennyiféle győnyőrű textíliát, ilyen minőségben és ilyen olcsó áron még sehol a világon nem láttam!

Teljesen odavagyok és fogadom az ötleteket, mit kezdjek ezekkel. A szőttesekre koncentráltam, mert végül egy hímzett blúzt helyi stílusban nagyon ritkán hordanék. Mind kézzel szőtt, részben szerintem antik darabok. De többek közt azért olyan alacsonyak az árak, mert ma is még gyártják és viselik ezeket a textíliákat az emberek, főleg a nők. Hihetetlen élő népművészet.

Válogatás:

*

*


*


*


*

Advertisement
2 Comments leave one →
 1. Anonymous permalink
  August 21, 2016 14:30

  Katikám,
  és tiszta pamutból vannak? Majd jók lesznek mindenféle díszpárnákra, meg függönyökre. Táskát is varrhatsz vagy valamilyen tartót!
  Puszi

 2. Marta H. permalink
  August 23, 2016 07:28

  Kati, ezek tényleg otthagyhatatlanul szépek. Ha majd itthon berendezkedsz, hasznos lesz sötétítő függönynek, adutalra, ágyterítőnek, falvédőnek. Szólj majd, segítek szívesen…. Puszik Márta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: