Skip to content

Spárgatermelés Peruban

September 6, 2013

Elmúlt a nyár. És mivel nem voltam nyári táborban, tutajtúrán, vitorlázni a földközi tengeren vagy egyebek, a legizgalmasabb élményem talán ez volt – spárgatermelés Peruban. Vagyis annak a megismerése. Egy komoly flash-em volt, amikor ott álltam a perui tengerparti sivatag szélén, bámultam a homokrengeteget és fújta a hajamat a csendes óceáni szél.

Kati, te tulajdonképen mit csinálsz itt – kérdezte valaki. Nem tudom. Soha nem hittem volna, hogy egyszer eljutok pont ide, Trujilloba. Mintha felülröl láttam volna magamt gugli mepsz-en mint egy kis piros pontot – Kati pillanatnyilag itt tartózkodik. A modern technológiának köszönhetöen ez valószinüleg így is volt.

Nem is szeretném részletezni az adatokat (Peru a világ legnagyobb spárgatermelöje és exportálója idöközben) és hogy szerintem egy állatság ez az egész (senki ne akarjon egész évben spárgát enni!), hanem hagyom hogy élvezzétek a vizuális élményt.

sivatag

Danper 06

spárgabokor

trágyamenedzser

mosás

szortír

kesz

kész

u.i.: Valahogy már nem kapok értesítést amikor kommentál valaki, ezért csak most látom, hogy azért követnek egy páran. Szupi.

Advertisement
3 Comments leave one →
 1. Kati permalink
  September 8, 2013 12:56

  Hü-ha. Na ezt sem tudtam Peruról és a spárgárol. Te meg közben megjártad NYC-t, és viszazökkentél a Washingtoni (remélhetöleg már nem olvan forro) munkahétköznapokba? Beszéljünk valamikor!! Sokat gondolok rád! PUSZIK. K

 2. Anonymous permalink
  October 11, 2013 10:38

  .ööööö…… és nem is írsz a floridai naplömanról. Persze, hogy követjük Katikám a naplódat. Én legalább is mindenképpen. És már nagyon hiányoltam az újabb bejegyzést. Különben én sem tudtam, hogy Peru a legnagyobb spárgatermelö. Azt gondoltam volna, hogy Németország. Ja – tulajdonképpen miért is kell egész évben spárgát enni. Nem világos. Pusza

 3. Anonymous permalink
  June 6, 2016 23:12

  Holott mégiscsak világos az egész évi spárgaevési igény. Ti. Nagyon finom!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: